divendres, 13 de gener del 2012

Mal no, pijtor.

Quins temps tenim entre mans! Les coses no van mal, van pijtor.
Aquests dies s'escolta molta crícita, es veu molta mobilització del poble i s'escolten diverses i distintes opinions dels mateixos temes. Jo no vull entrar en política, tot i que la política és la causant de tot aquest enrrenou, però no hi vull entrar. No hi vull entrar pel simple fet de que pense que ningú en sap tant del tema com per fer-ne una disertatzició apta (almenys, no per a mi).
El que sí que hem crida l'atenció d'aquests dies tan durs, és la crítica de la gent. N'estic segura que moltíssima gent es queixa amb raons (i de sobra) però també hi ha d'altres que s'en queixen perqué és més fàcil que possar-se a buscar una possible solució. I sobretot, me'n sorprenc de les crítiques tan faltes d'informació i cultura que una es pot trobar avui dia a qualsevol red social (principalment a Twitter).
Jo respecte tot tipus de llibertat d'expressió, però hi ha coses que si no les saps és millor callar-les, ja ho diu la dita popula: Val més callar i parèixer estúpid, que pronunciar-te i confirmar-ho.

La meva frustració en aquest tema ve per les crítiques al sistema capitalista. No crec que siga el sistema més òptim, però està clar, que front altres sistemes que s'han proposat és l'únic que ha demostrat una estabilitat. Pot ser el comunista ús semble millor? Tot ben repartidet? I què passa si jo treballe més que el meu veí, però ell cobra el mateix que jo i gaudeix dels mateixos luxes? Podreu dir, quina xica més poc considerada! Però no és poca consideració, és la realitat. A ningú li agrada fer més feina de la que cal, i menys que mentre tu et trenques el llom, vinga un altre i s'aprofite. I sí, aquests dies és el que ocorre a Espanya però el problema en essència, no és del sistema que s'utilitza, ja que altres països l'utilitzen i no estan tan malament, el problema así és dels polítics que més que governar el que fan és mirar-se la merda que tenen al melic.
N'estic farta d'escoltar crítiques al sistema capitalista! A les empreses i als empresaris!
Doncs sí, jo sóc filla d'empresari, visc i menge gràcies al sistema capitalista i no me n'avergonyisc pas! No tots són com els pinten. Ara es queixen de les retallades als funcionaris, i què hi ha dels autònoms?
Un funcionari cobrarà menys, però cobrarà a final de mes, un autònom si no es busca la vida ho té complicat. Un funcionari té la jubilació asegurada, una pensió que cobrarà sí o sí. Un autònom una vegada es jubile no cobrarà pensió. I què hi ha dels segurs? Un funcionari el té cobert per l'Estat, mentre que un autònom se l'ha de traure de la butxaca si vol estar cobert en cas de que ocòrrega el que siga... Així que no hem vinguen amb el conte de quina pena els funcionaris, perque els autònoms duen molt de temps sofrinnt-ho també i ningú s'ha mobilitzat per ells.
Hem pareix molt mal que facen retallades a sanitat i a educació, que han de ser els pilars bàsics on ha d'invertir una economia, però que no en parlen com si foren els únics afectats.
Perqué si no fóra pel sistema capitalista, no se'n sabria res de les escoles perqué no hi hauría una distribuidora de material, ni una companyia que construïsca escoles, ni podríes anar a un restaurant a sopar, ni tan sòls podries utilitzar un ordinador, perqué està clar que tindrà coses dolentes, però també n'ha dut moltes de bones.

I pot ser seré molt criticada per les meues opinions, però crec que si som tots els que estem patint, que no només s'enduguen el mèrit de protesta uns i les culpes els altres. I com ja he dit, la necessitat que tenim és d'un govern nou, que ahí és on estàn els calés, no a les cases dels treballadors honrats, funcionaris o no.

I és que com diuen per ahí, anem de mal en pitjor...

2 comentaris:

  1. Està clar que ara mateix l'únic sistema viable és el capitalista­ ­ pel fet que la democràcia en este país (i malauradament, en este món) brilla per la seua absència i els nostres governs estan pilotats pels grans mercats i les despòtiques multinacionals. Però no per això hem de tirar per terra l'esforç que han dut a terme unes persones per tal d'aconseguir un lloc fixe de treball mitjançant unes oposicions­ ­ (segurament tú mai no coneixeràs l'esforç de què et parle perquè, com tú ben dius, tens un pare empresari que probablement et coloque a la seua empresa i pugues gaudir d'una plaça hasta el dia de la teua jubilació) per molt que tinguen salari a fi de mes, ja que a hores d'ara hi ha molts que no estan rebent-lo­.
    El ben cert és, que si tot funcionara a base d'empreses privades, al final acabariem com en l'edat mitjana­; una poca gent que es pot pagar luxes tan primaris com ara els estudis o l'atenció sanitària, i una gran capa social analfabeta i borrega amb la qual fan el que volen, o segons el punt de vista capitalista "allò que exigeixen els mercats".
    En fi, podria argumentar centenars de defectes del sistema capitalista més, però ­he de llaurar-me un futur per mitjà del meu esforç diari i per tant no tinc tot el temps que voldria per discutir amb una senyora burgesa i anacrònica que intenta donar-nos una imatge de populista i progressista.
    Salut i República :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per la teua contestació diria que has malinterpretat les meues paraules. Encara que alguns punts de la teua argumentació els compartisc, hi ha coses que no deus d'haver entés.
      Primer, jo en cap moment he dit que l'actuació de retallar sous a funcionaris siga correcta, i molt menys que l'ideal és una societat purament capitalista. N'estic d'acord amb que les retallades no haurien de ser al sector d'educació i sanitat que (com he dit a l'entrada) són els pilars bàsics d'una societat.
      Segon, que atrevida és l'ignorància. Dius que el meu pare, pel fet de ser empresari, hem colocarà a qualsevol lloc de treball. Doncs ahí t'equivoques moltíssim, ja que n'estàs pecant de sabuda al no coneixer res més de ma vida que el que hi ha escrit a aquest blog. Igual que tu t'estàs llaurant un futur, jo també estudie una carrera, idiomes, etc. Així que la calificació de senyora burgesa no té molt a veure amb la meua persona, i no sé si ho saps (i si no, t'ho dic jo) però el fet d'intentar menysprear una argumentació d'una persona amb calificatius negatius, tant siga de forma irònica o no, fa que perdes tota la credibilitat i respecte a una discussió o debat. I sí, t'ho dic jo que estudie comunicació.
      Seguidament, només he dit que no trobe just que ara que els funcionaris ho passen malament sí que es faça ressò de les seues queixes, però quan el mateix cas va passar als empresaris (i jo parle de PIMES no de grans multinacionals que dius tu) per molta queixa que va hi haure, tot el món ho va ignorar. Tampoc he parlat de privatització, ja que també existeixen empreses públiques i empreses mixtes i l'activitat econòmica d'aquestes també es considera capitalisme.
      Altra cosa on t'has equivocat al designar-me con a "senyora burgesa" és que no tens ni la mínima idea de la feina del meu pare, i així com eixes persones han passat unes oposicions, també hi ha moltes PIMES al pais que van començar de cero, amb l'única inversió i subvenció que els estalvis de tota una vida o familia, i que s'han hagut de sacrificar moltíssim per arribar on són ara. Doncs en aquest cas hem trobe jo, i és des d'on opine, també ho he passat molt mal econòmicament en el passat i gràcies a l'esforç diari (al que tu fas referència) dels meus pares, gràcies a la seua suor i la seua motivació al treball, avui gaudeisc del que puc tindre, i crec que tindre allò pel que has treballat, no és cap crim.
      Per anar acabant, els dos adjectius que m'has otorgat, una vegada més parlant des de l'ignorància, tampoc han estat ben expressats. Hem denomines com a "populista", quan una persona populista és aquella que fa i fiu el que el poble (o l'audiència, segons l'àmbit profesional) vol escoltar per deixar-lo tranquil i calmat i després fa el que li ve de gust. Jo no escric per contentar ningú, escric per expressar la meua opinió, i no és populisme això. A més, al contrari que una persona populista, jo sóc fidel al que escric i defense. I en quan a lo de progressista, sí m'ho considere, crec en el progrés i ho prefereisc al conservadorisme, no veig res de negatiu a això.

      En tot cas, supose que hauràs escoltat allò de "en todos sitios cuecen habas", doncs així com hi ha funcionaris que no fan la seua feina i altres que la fan i molt bé, també hi ha empresaris que són honrats i es llauren el seu propi lloc de treball i altres que no. De tota manera, gràcies per haver perdut el teu valiós temps llegint l'entrada i comentant-la :)

      Elimina